ApărareȘtiri

SUA au testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală în Oceanul Pacific

Sursa: thedefensepost.com

SUA au testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală nearmată Minuteman III, care a fost lansată din California și a zburat aproape 7.000 de kilometri înainte de a lovi o țintă în Oceanul Pacific, a anunțat Pentagonul pe data de 4 august, potrivit publicației Capital.fr.

Racheta, ce transportă ogive nucleare, a fost lansată de la Baza aeriană Vandenberg din California și a parcurs 6.760 de kilometri peste Pacific înainte să se prăbușească în mare în apropierea Atolului Kwajalein din Insulele Marshall. Zborul rachetei a fost monitorizat de un avion de comandă & control Boeing E-6 Mercury.

Racheta a fost echipată cu trei vehicule de reintrare, au transmis Forțele Aeriene ale SUA.

“Minuteman III are 50 de ani, iar testarea continuă este esențială pentru a asigura fiabilitatea până în anii 2030, când succesorul rachetei Minuteman, programul GBSD (Ground Base Strategic Deterrent) va fi gata”, a menționat colonelul Omar Colbert, comandantul Escadrilei de Teste Nr.576.

Pentagonul a transmis că testul a fost planificat în urmă cu mai multe luni și nu reprezintă „un răspuns sau o reacție la evenimentele din lume sau la tensiunile din regiune”.

Rachetele Minuteman III, care reprezintă elementul terestru al arsenalului atomic american, sunt instalate în silozuri din statele Wyoming, Dakota de Nord și Montana.