ApărareȘtiri

Stoltenberg: NATO cere Moscovei și Damascului să înceteze acțiunile ofensive în nord-vestul Siriei

Conferință de presă a secretarului general NATO, Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a cerut vineri, după reuniunea de urgență a ambasadorilor țărilor aliate, regimurilor de la Moscova și Damasc să înceteze acțiunile ofensive în nord-vestul Siriei, adăugând că alianța transatlantică este solidară cu Turcia.

“Aliații condamnă continuarea atacurilor aeriene fără discriminare ale regimului sirian și ale susținătorului său, Rusia, în provincia Idlib”, a afirmat Stoltenberg, potrivit comunicatului emis după ședința de urgență a ambasadorilor statelor membre NATO.

Oficialul NATO a mai declarat că alianța îndeamnă Siria și Rusia “să-și oprească ofensiva” și “să respecte dreptul internațional”.

Emisarii la NATO ai statelor membre ale alianței s-au reunit vineri, la Bruxelles, pentru discuții privind situația din Siria, unde 33 de militari turci au fost uciși joi în atacuri aeriene atribuite regimului de la Damasc.

Ședința de urgență a fost convocată la cererea Turciei, în temeiul Articolului 4 din Tratatul NATO, ce prevede că astfel de consultări pot fi solicitate de orice aliat care consideră că integritatea teritorială, independența politică sau securitatea sa sunt amenințate.