IntelligenceȘtiri

SRI face un exercițiu antiterorist în București, Giurgiu și Brașov, cu muniție de manevră și mijloace pirotehnice

Foto: SRI Oficial

Serviciul Român de Informații desfășoară marți un exercițiu antiterorist în mai multe locuri din Capitală, județele Giurgiu și Brașov.

SRI a precizat că exercițiul presupune inclusiv utilizarea de muniție de manevră și de mijloace pirotehnice.

Serviciul de informații roagă cetățenii care ”devin martori” ai acestei activități ”să urmeze indicațiile echipelor de securitate a exercițiului”.

”Marți, 8 noiembrie, are loc un exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, județul Giurgiu și județul Brașov. Exercițiul presupune inclusiv utilizarea de muniție de manevră și de mijloace pirotehnice. Cetățenii care devin martori ai evenimentelor sunt rugați să urmeze indicațiile echipelor de securitate a exercițiului”, este anunțul SRI.

  • Scopul exercițiului 

Exerciţiul antiterorist are ca obiectiv principal verificarea modului în care instituţiile cooperează şi comunică între ele într-o situaţie cu multe necunoscute, conform Agerpres.

”În scenariile pe care le-am pus în practică astăzi am avut în vedere o cazuistică relevantă din ultimii ani în multe atentate teroriste din Europa şi nu numai. Este vorba de atacatori singuratici, în proces rapid de radicalizare, care acţionează la întâmplare în zone foarte aglomerate şi care ulterior se retrag de la locul faptei. Obiectivul principal al exerciţiului este verificarea modului în care instituţiile cooperează şi comunică între ele într-o situaţie cu multe necunoscute”, susține SRI