IntelligenceȘtiri

SRI face o licitație pentru înzestrarea luptătorilor antiteroriști cu noi echipamente de protecție balistică

Brigada Antiteroristă (SRI)

Serviciul Român de Informații (SRI), prin U.M. 0929 Bucuresti, organizează o licitație restrânsă accelerată pentru achiziția de noi echipamente de protecție balistică pentru membrii Brigăzii Antiteroriste. Valoarea totala estimată a contractului este de peste 4,7 milioane de lei, fără TVA.

Anunțul privind organizarea licitație, publicat pe portalul SEAP în această lună, prevede furnizarea a câte 326 de măști tactice contra gazelor, căști de protecție balistică și sisteme integrate de protecție balistică și anti-înjunghiere modulare.

SRI precizează în caietul de sarcini că această achiziție publică se încadrează într-un proiect ce beneficiază de finanțare europeană prin Fondul Securitate Internă – componenta cooperare polițienească – Obiectivul specific 6 – Riscuri și crize legate de securitate.

Proiectul “Echipamente de protecție balistică pentru luptătorii antiteroriști – ARMOUR BAT” are drept scop să consolideze capabilitățile de răspuns la crize de natură teroristă a structurilor operative ale Brigăzii Antiteroriste.

Licitație este una de tipul restrânsă accelerată, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 august 2021.

Companiile care se înscriu în cursă vor trebui să demonstreze că, în ultimii 5 ani, au livrat produse similare cu cele care fac obiectul achiziției.

În caietul de sarcini sunt oferite și o serie de cerințe tehnice minime obligatorii pentru echipamentele ce urmează să fie achiziționate.

Astfel, măștile contra gazelor, cu cartușe filtrante, trebuie să fie rezistente la agenți chimici, biologici, radiologici și nucleari (CBRN), la temperaturi înalte și la aburi. Mai mult, măștile să permită și montarea unor lentile exterioare suplimentare (tip OUTSERTS) sau a unui amplificator vocal frontal și a unui sistem de hidratare.

În ceea ce privește căștile de protecție balistică, SRI cere ca acestea să asigure un nivel de protecție IIIA (conform standardului NIJ 0106.01) sau STANAG 2920. Greutatea nu trebuie să depășească 1,5 kilograme și să includă șine laterale pentru instalare de accesorii și căptușeală de protecție interioară contra impactului.

În cele din urmă, sistemele integrate de protecție balistică și anti-înjunghiere urmează să fie compuse din veste de tip plate carrier, plăci de protecție balistică, centură cu brâu tactic, banderolă de recunoaștere verde fosforescentă și maiou OVERT de protecție balistică.

Cerințele minime obligatorii prevăd ca vestele să fie realizate din materiale tip CORDURA 500 – 1000 denier sau echivalent și să includă buzunare dispuse pe interior pentru inserarea plăcilor balistice cu nivel minim de protecție III (conform standardului NIJ 0106.01). Fiecare placă poate să aibă cel mult 2,5 kilograme, iar grosimea maximă acceptată este de 24 mm.

Maioul de protecție balistică trebuie să asigure un nivel de protecție IIIA (conform standardului NIJ 0101.06) și un nivel de protecție 1 – contra înjunghierilor (conform standardului NIJ 0115.00), iar pachetul balistic să fie fabricat din fibre aramidice sau alte materiale similare. Greutatea maximă acceptată pentru maiou este de 3 kilograme.

Livrarea produselor se va efectua în condiția de livrare franco-depozit-beneficiar, în maxim 180 zile de la data semnării contractului.

De asemenea, furnizorul va avea obligația să garanteze că produsele livrate sunt nefolosite și nu prezintă defecte de fabricație. Se mai precizează că furnizorul trebuie să acorde o perioadă de garanție de minim 36 de luni pentru echipamentele livrate, iar în cazul pachetelor balistice, garanția va fi de minim 60 de luni.