IntelligenceȘtiri

Spitalul SRI din Balotești primește peste jumătate de miliard de lei pentru modernizare și extindere

Foto: www.sri.ro

Spitalul SRI din Balotești (Ilfov) primește peste jumătate de miliard de lei pentru investiții în reabilitare, modernizare, extindere, construire și dotare, hotărârea guvernului prin care s-a făcut această alocare fiind publicată în Monitorul Oficial.

Lucrările vor fi făcute de Compania Națională de Investiții, valoarea totală a acestora este de 579.242.000 lei, durata de execuție este de aproape patru ani.

Eșalonarea sumelor arată că în primul an al lucrărilor se va începe cu o investiție de peste 68 de milioane de lei, după care valorile cresc, ajungând în anul patru la peste 270 de milioane de lei. Principalul contributor este Ministerul Dezvoltării, prin CNI. Contribuția SRI este de 2.279.000 lei.În afara finanțărilor de la bugetul de stat, banii vor veni  și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Capacitățile vizate privesc o suprafață construită de 8.997,43 metri pătrați și una desfășurată de 51.959,50 metri pătrați.

Fost sanatoriu TBC, unitatea a fost preluată în 1994 de SRI și a devenit funcțional din 2007. În 2009, cotidianul de mare tiraj Libertatea a publicat un articol elogios-publicitar despre această entitate, pe care a numit-o ”bijuteria medicală” a SRI.