ApărareȘtiri

Soldele militarilor și salariile polițiștilor se majorează începând cu august, Minsterul Muncii a făcut OUG

Foto: mapn..ro - cursul de Combat Life Saver la baza Bemowo Piskie

Soldele militarilor și salariile polițiștilor se vor majora începând cu luna august a acestui an, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență pentru completarea unor acte normative, inițiat de Ministerul Muncii și aflat în procedura de transparență decizională.

Nivelul majorării va fi de o pătrime din diferența dintre solda de funcție/ salariul de funcție prevăzut de Legea 153/ 2017 pentru anul 2022 și solda de funcție / salariul de funcție din luna decembrie 2021.

”Prin excepţie de la prevederile alin.(1) și prin derogare de la prevederile art.38 alin.(4) din Legea-cadru nr.153/2017, cu modificările și completările ulterioare, începând cu luna august 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie și indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021”, se specifică în proiectul de OUG.

De asemenea, tot începând cu luna august 2022, soldele militarilor și salariile polițiștilor nou-încadrați, numiți/încadrați în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, promovați în funcții sau în grade/trepte profesionale, în perioada ianuarie-iulie 2022, se majorează cu 1/4 din diferența dintre solda (salariul) prevăzut de Legea 153/2017 pentru 2022 și cele din iulie 2022.

Și MApN a promovat un proiect de OUG, care urmează să intre în ședința de guvern, prin care se vor ”aduce la zi”  drepturile legate de solde, de plata compensațiilor pentru chirie, rămase la nivelul lui 2009, după cum a declarat repetat ministrul Vasile Dîncu.