ApărareȘtiri

Simultec Măgurele, parte a grupului Elbit, va livra simulatoare pentru elicoptere unei țări din Asia-Pacific

Simulator realizat de firma românească Simultec Turnu Măgurele (FOTO: Simultec )

Compania Simultec Măgurele – producător de simulatoare militare și filială a Elbit Systems – a fost desemnată să furnizeze simulatoare de zbor pentru elicoptere Blackhawk S-70i și Bell 412EP unei țări din regiunea Asia-Pacific, se arată într-un comunicat transmis Umbrela Strategică.

„Suntem mândri că am fost desemnați să livrăm simulatoare de zbor care sunt realizate în România la cele mai înalte standarde. Acest lucru atestă încrederea acordată capacităților noastre”, a declarat Florin Maican, directorul general al Simultec.

„Demonstrăm încă o dată că industria românească este una de top în acest domeniu. Ne concentrăm eforturile pe dezvoltare și modernizare pentru a putea demonstra calitatea sistemelor produse de Simultec Măgurele”, a adăugat Maican.

Simulatoarele care vor fi livrate sunt pentru două modele de elicoptere: BlackHawk S-70i și Bell 412EP. Aceste simulatoare sunt concepute pentru a reproduce toate aspectele misiunilor elicopterelor, inclusiv situațiile de urgență rezultate în urma unor probleme tehnice. Simulatoarele sunt dezvoltate pentru a îmbunătăți abilitățile piloților sau repetarea misiunilor de luptă. Întregul proces de fabricație se realizează în fabrica din Măgurele.

Simulatoarele de zbor produse de Simultec sunt realizate în întregime în țara noastră, cu ajutorul inginerilor români. Fabrica de la Măgurele poate produce 5 simulatoare în paralel și construcția poate dura circa 8 luni. Simultec a proiectat, construit si livrat simulatoare pentru cele mai moderne forțe aeriene, terestre și navale din întreaga lume dezvoltând în același timp programe software și integrare hardware.

Compania Simultec din Măgurele, subsidiară a grupului Elbit Systems, a realizat și simulatoare pentru Forțele armate române. Astfel, la finalul anului trecut, firma a fost selectată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) să modernizeze simulatorul de zbor pentru elicopterele IAR 330 PUMA SOCAT, prin configurare in varianta IAR 330 PUMA L-RM. Valoarea acestui contract, publicat în Jurnalul european pentru achiziții publice (Tenders Electronic Daily) pe data de 12 noiembrie, se ridică la 5,1 milioane de lei, fără TVA.

Simulator realizat de firma românească Simultec Turnu Măgurele (FOTO: Simultec )