ApărareȘtiri

Șeful SMAp vrea ca sportul să fie impus ca mod de viață pentru militari și civili

Gen, Daniel Petrescu, șeful SMAp (centru) - Facebook

Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării vrea ca sportul să fie impus ca mod de viață pentru militari, dar și pentru civilii angajați în armată.

”Vă cer să mențineți cadența în domeniu și să impuneți, în toate unitățile, practicarea sportului ca mod de viață pentru personalul militar și civil”, a spus Petrescu cu ocazia sărbătoririi anuale a Educației Fizice Militare.

El a spus că că sportul ”rămâne baza de plecare a întregului proces de pregătire pentru luptă, pivotul celorlalte componente ale instruirii. Antrenamentele trebuie să fie, în cea mai mare măsură, exerciții fizice comune și jocuri sportive de echipă, astfel încât sportul să se transpună într-un mecanism suplimentar de întărire a coeziunii”.

Șeful SMAp a subliniat că educația fizică ”este o constantă doctrinară a instruirii militare de bază”.

”Educația fizică este activitatea care, desfășurată organizat sau individual, contribuie substanțial la menținerea condiției fizice și confortului psihic a celor care o practică. Continuați să faceți sport iar rezultatele, pe toate planurile, nu vor întârzia să apară!”, a transmis MApN cu aceeași ocazie.