ApărareȘtiri

Scrutinul prezidențial din SUA: Senatoarea de culoare Kamala Harris, aleasă de candidatul democrat Joe Biden pentru funcția de vicepreședinte

Candidatul Partidului Democrat la Casa Albă, Joe Biden, a anunțat marți seară, 11 august, că a ales-o pe senatoarea Kamala Harris pentru funcția de vicepreședinte. În cazul victoriei democraților în scrutinul prezidențial din 3 noiembrie, Kamala Harris ar putea deveni prima femeie, prima persoană de culoare și prima persoană cu origini din India care ocupă funcția de vicepreședinte al Statelor Unite, informează Business Insider și Le Monde.

Fostul procuror general al Californiei și actualmente senator reprezentând acest stat, Kamala Harris s-a născut în 1964 în Oakland, tatăl său fiind originar din Jamaica, iar mama sa din India.

“Am onoarea imensă de a anunţa că am ales-o pe Kamala Harris, o luptătoare dedicată apărării curajoase a claselor de mijloc şi unul dintre cei mai mari slujitori ai statului, în calitate de coleg la conducere”, a anunţat Joe Biden, 77 de ani, fost vicepreşedinte al primului președinte de culoare al Statelor Unite, Barack Obama, relatează agenția Agerpres.

Kamala Harris a declarat că este “onorată” să fie colega candidatului democrat la Casa Albă, Joe Biden.

“Joe Biden îi poate uni pe americani pentru că şi-a petrecut viaţa luptând pentru noi. Şi când va fi preşedinte, va construi o Americă care să fie la înălţimea idealurilor noastre”, a scris Harris pe rețeaua de microblogging Twitter.

La rândul său, actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a afirmat marţi că este “surprins” de alegerea contracandidatului său la Casa Albă.

“Am fost mai surprins decât oricine, pentru că a fost foarte mediocră” în timpul alegerilor primare din cadrul Partidului Democrat, câştigate de Joe Biden, a afirmat președintele SUA.