ApărareȘtiri

Scrutin prezidențial R.Moldova. Pentru ce au votat candidații?

Sursa foto: Nadejda Roșcovanu/Jurnal.md

Cei opt candidați la președinția Republicii Moldova au vorbit la ieșirea de la urne despre motivele pentru care au votat.

„Pentru un stat care să lucreze pentru oameni, trebuie să alungăm corupția și incompetența de la Președinție”. Acesta a fost îndemnul Maiei Sandu, fostă șefă a guvernului și favorită să ajungă în turul doi al scrutinului.

„Am votat pentru ordine în țară, dreptate, bunăstare. Am votat pentru un stat care să lucreze pentru oameni, să ajute oamenii. Am votat pentru un stat care să creeze oportunități de angajare, locuri de muncă bine plătite aici, acasă. Am votat pentru un stat care să îmbunătățească condițiile de viață în toate localitățile din țară”, a declarat Maia Sandu, citată de jurnal.md.

„Pentru asta e nevoie să alungăm corupția și incompetența de la Președinție. Pentru asta trebuie să ieșiți la vot, nu vă temeți de ploaie. Suntem optimiști și îi îndemnăm pe oameni să creadă în puterea votului”, a mai spus fosta șefă a guvernului.

La rândul său, actualul președinte, Igor Dodon a declarat că a votat pentru a păstra țara stabilă din punct de vedere politic și a apreciat că R. Moldova trebuie să se ţină departe de haos.

“Am votat pentru un stat, o Moldovă puternică, stabilă, pentru dezvoltarea economică, pentru păstrarea stabilităţii politice în R. Moldova, pentru echilibru în relaţiile cu partenerii externi. Sunt convins că R. Moldova trebuie să se ţină departe de haos, nu avem nevoie de destabilizare”, a afirmat Dodon după ieșirea de la urne, citat de TVR Moldova.

“De votul fiecăruia dintre noi depinde viitorul R. Moldova şi al copiilor noştri. Vă îndemn să mergem cu toţii la vot”, a adăugat Igor Dodon.

Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului UNIREA, a afirmat: “Am votat pentru unirea cu România şi împotriva capturării Republicii Moldova de către cei de la Kremlin prin minciună, manipulare şi reţele de spionaj. Astăzi de la ora 7 la ora 21 puterea este exclusiv a poporului”.