ApărareȘtiri

Scafandri de luptă ai Forțelor Navale participă la exercițiul multinațional Ariadne 23

Foto: Scafandri EOD (navy.ro)

Un detașament de 12 scafandri de luptă EOD din Divizionul 175 al Forțelor Navale române și doi ofițeri de stat major participă la exercițiul multinațional Ariadne 23, care începe pe 6 martie în raioanele maritime din insula Creta (Grecia).

Exercițiul organizat de forțele navale elene, care durează până pe 17 martie,  ”urmărește consolidarea interoperabilității între structurile NATO cu responsabilități în domeniul luptei contra dispozitivelor explozive (EOD – Explosive Ordnance Disposal)”.

Programul exercițiului „Ariadne 23” va înceoe cu activitatea unor grupuri de lucru, în care vor avea loc cu discuții și prezentări pe linie de planificare, executare și siguranță a activităților de scufundare. Se va continua cu aplicarea tacticilor și procedurilor operaționale EOD de căutare, descoperire și identificare a contactelor subacvatice, de intervenție la o mină în derivă și de inserție aeriană a scafandrilor.

Secvențele de instruire întrunită se vor desfășura în baza de antrenament din Chania, Creta, precum și în raioanele maritime din proximitatea insulei grecești.