ApărareInfrastructurăȘtiri

Șase milioane de măști de protecție, pierdute de armata germană în Kenya

Bundeswehr

Armata germană a pierdut șase milioane de măști de protecție pe aeroportul din Nairobi din Kenya, a declarat pentru postul CNN un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Berlin. Momentan nu este clar din ce cauză măștile, comandate de la o firmă germană, au ajuns în Kenya, relatează agenția Reuters.

Ministerul Apărării – însărcinat să procure măști pentru protejarea cadrele medicale la cererea Ministerului Sănătății de la Berlin – a comandat măștile de la o companie germană, a precizat oficialul.

Purtătorul de cuvânt nu a putut oferi detalii despre modul în care s-au pierdut măștile la Nairobi și nu a putut spune de unde au fost expediate. Autoritățile germane nu au făcut încă nicio plată pentru aceste măști, deoarece acest lucru urma să fie realizat la livrare.

Măștile de tip FFP2, care filtrează peste 90% din particule, urmau să ajungă în Germania pe 20 martie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, întrucât produsele au dispărut pe un aeroport din Kenya.

În contextul agravării pandemiei de coronavirus, Germania a comandat echipamente sanitare și de protecție în valoare de 241 de milioane de euro, relatează site-ul de știri Spiegel Online.

Germania se pregătește pentru o potențială creștere masivă a numărului de pacienți de coronavirus. Până în acest moment, potrivit Institutului Robert Koch, în Germania s-au înregistrat peste 27.000 de cazuri și 114 decese.