ApărareȘtiri

Rusia consideră că activitatea militară a SUA în regiunea Mării Negre este o amenințare de securitate

Avion pentru detecția semnalelor din spectrul electromagnetic RC-135W Rivet Joint (Twitter)

Rusia consideră că activitatea militară a Statelor Unite în Marea Neagră reprezintă o amenințare la adresa securității regionale, a transmis, vineri, Ministerul Apărării de la Moscova, după ce în ultimele 24 de ore a detectat șase aeronave NATO deasupra bazinului pontic.

Adevăratul scop al acțiunilor neprovocate ale SUA în Marea Neagră este acela de a studia teatrul de operațiuni militare în cazul în care Ucraina va apela la forța militară împotriva insurgenților din sud-estul tarii, se mai arată în comunicatul Ministerul Apărării din Rusia, citat de agenția TASS.

„Considerăm activitatea militară agresivă a SUA în regiunea Mării Negre ca o amenințare la adresa securității regionale și a stabilității strategice”, se arată în comunicat

Țările NATO care desfășoară exerciții neprogramate în Marea Neagră și-au intensificat activitățile de recunoaștere aeriană în apropierea frontierelor ruse.

„Intensitatea recunoașterii aeriene NATO în apropierea granițelor Federației Ruse în Marea Neagră continuă să crească”, se arată în comunicat.

Radarele rusești au reperat și urmărit șase avioane de recunoaștere NATO deasupra Mării Negre în ultimele 24 de ore, a mai transmis ministerul, precizând că este vorba de trei avioane de patrulare maritimă P-8A Poseidon ale Forțelor Navale ale SUA, două avioane de recunoaștere strategică RC-135 și U-2S ale aviației americane, cât și o aeronavă C-160G Gabriel a Forțelor Aeriene Franceze, care a decolat de la o bază aeriană din România.

USS Mount Whitney și USS Porter au navigat în formație alături de fregata românească Mărășești și nave din Ucraina și Turcia