ApărareȘtiri

Rusia acuză SUA că au împiedicat o misiune de patrulare în Siria, după o coliziune soldată cu rănirea mai multor militari americani

Moscova a acuzat Statele Unite că au încercat să împiedice o misiune de patrulare rusă în Siria, după ce Washingtonul a anunțat că mai mulți militari americani au fost răniți în urma unei coliziunii cu un vehicul rus, relatează agenția de știri Reuters.

Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General al Armatei Ruse, a declarat că a discutat telefonic cu omologului său american și i-a spus Rusia a avertizat coaliția internațională coordonată de SUA cu privire la traseul patrulei ruse, se arată într-un comunicat publicat joi de Ministerul Apărării de la Moscova.

Câțiva militari americani au fost răniţi în urma unei interacțiuni cu forţe ruseşti în Siria, potrivit mai multor oficiali din SUA.

Potrivit uneia dintre aceste surse, un vehicul rus a intrat – aparent în mod deliberat – într-un vehicul american. În urma impactului, persoanele aflate la bordul vehiculului american au suferit răni de tipul contuziilor. Informațiile disponibile indică faptul că patru americani ar fi fost răniți, relatează postul CNN.

O înregistrare video postată pe un site rusesc pare să arate incidentul între un vehicul blindat american și un blindat rus, relatează postul ABC News.

Unul dintre oficiali a declarat, sub protecţia anonimatului, că rănile suferite au fost provocate în urma unei coliziuni şi nu al unui schimb de focuri, potrivit agenției Agerpres.

Celălalt oficial citat de Reuters a declarat că incidentul a avut loc în cursul zilei de marți în nord-estul Siriei, iar militarii americani au fost răniți ușor.

Pentagonul şi Comandamentul militar central al SUA, care supervizează forţele americane din regiune, au refuzat să comenteze informaţiile, notează Reuters.