ApărareȘtiri

Romtehnica face licitație pentru reparații capitale la fregatele Forțelor Navale Române

Compania Romtehnica organizează o licitație pentru atribuirea unui contract privind reparațiile capitale la turbinele Olympus TM 3B ale fregatelor T22R Regele Ferdinand și Regina Maria, din dotarea Forțelor Navale Române.

Conform anunțului publicat luni pe SEAP, valoarea totală estimată a contractului este de peste 95 de milioane de lei. (95.744.560 lei )

Durata contractului este de 84 de luni.

Reparațiile se finanțează din fonduri de la bugetul de stat.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 august.

”Candidatul trebuie să fi îndeplinit în ultimii 5 ani, calculați prin raportare la data limită de depunere a candidaturilor, cel puțin un contract al cărui obiect să fi fost reparația capitală a unei turbine OLYMPUS TM3B sau o turbină Olympus similară”, se precizează în anunțul de licitație.

În prezent, Fregata „Regina Maria”, cu un echipaj alcătuit din 240 de militari, desfășoară misiuni NATO, în Marea Neagră, până pe 29 iulie, ca parte componentă a grupării navale permanente SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care mai fac parte și navele militare ESPS „Alvaro de Bazan” (Spania), TCG „Kemalreis” (Turcia) și BGS „Drazki” (Bulgaria).