ApărareȘtiri

România și Ucraina au semnat un acord de cooperare tehnico-militară

Semnarea acordului România-Ucraina în domeniul tehnico-militar (MApN)

România și Ucraina au semnat un acord de cooperare tehnico-militară, care va permite companiilor să dezvolte proiecte în zona achiziției, reparării și modernizării de armament și de tehnică militară.

”Acordul va contribui la întărirea cooperării bilaterale prin crearea cadrului legal necesar instituțiilor și agenților economici din cele două țări pentru dezvoltarea de proiecte comune în domenii cum ar fi achiziția, reparația și modernizarea de armament și de tehnică militară, cercetarea și dezvoltarea în domeniul tehnico-militar și schimbul de informații și de experiență în standardizarea, codificarea și controlul calității tehnicii militare”, a detaliat MApN.

Acordul s-a semnat cu ocazia vizitei în România a ministrului ucrainean al Apărării Andrii Taran.

Miniștrii Taran și Ciucă au discutat și despre exerciţiul „Blonde Avalanche”, care va avea loc în perioada 6 -11 septembrie în facilităţile de instruire ale Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din Brăila.

”În context, ministrul apărării naționale a răspuns invitației omologului ucrainean de participare a militarilor români la exerciții care sunt programate în această toamnă în țara vecină”, a precizat MApN.