ApărareȘtiri

Reuniunea miniștrilor Apărării din UE: Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu omologul german

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă s-a întâlnit miercuri, la Berlin, cu  omologul german, Annegret Kramp-Karrenbauer, în marja Reuniunii miniștrilor Apărării ai statelor membre ale UE.

Subiectele de discuție au vizat dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul apărării în cadrul Alianței Nord-Atlantice, al Uniunii Europene și Organizației Națiunilor Unite, a informat MApN.

În context, ministrul Ciucă a exprimat întreaga disponibilitate a țării noastre de a sprijini Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene și a accentuat importanța pe care o acordă România consolidării cooperării între NATO și UE. De asemenea, a subliniat oportunitățile de cooperare oferite de mecanismele și instrumentele Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au punctat, cu aceasta ocazie, și o serie de elemente privind postura de apărare și descurajare a NATO, precum și privind situația de securitate din estul Mării Mediterane și din regiunea Mării Negre.

În finalul discuțiilor, cei doi miniștri au convenit asupra necesității intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării.