ApărareȘtiri

Reacția US Army la incidentul aviatic din București: Elicopterul Blackhawk a aterizat preventiv în Piața Charles de Gaulle

Pe data 15 iulie 2021, în jurul orei locale 10:00, un elicopter UH-60 Blackhawk din cadrul Batalionului 3, Regimentul 1 Aviație, Brigada 1 Aviație de Luptă, a efectuat o aterizare preventivă în Piața Charles de Gaulle din București, în cursul repetițiilor pentru Ziua aviației române, au transmis Forțele Terestre americane în Europe și Africa.

Datorită expertizei echipajului și a ofițerilor de poliție români de la sol, elicopterul a aterizat în siguranță. Nu au fost raportate persoane rănite.

Zona a fost securizat de către autoritățile poliției locale, iar aeronava a fost mutată temporar pe marginea sensului giratoriu pentru a permite reluarea fluxului de trafic. Statele Unite, în coordonare cu Forțele Aeriene Române și autoritățile locale, lucrează pentru a scoate elicopterul din zonă.

O anchetă comună româno-americană este în curs de desfășurare.

Unitatea este desfășurată la Illesheim, Germania, și acționează în sprijinul operațiunii Atlantic Resolve.

Comunicatul Forțele Terestre americane în Europe și Africa nu menționează deloc motivul din cauza căruia piloții americani au luat decizia să aterizeze preventiv, probabil fiind vorba de o defecțiune tehnică.