Apărare

Racheta anti-navă Sea Venom/ANL a trecut de primul test de calificare

DGAEMT- Armees

MBDA a efectuat primul test de calificare pentru racheta anti-navă Sea Venom/ANL în poligonul de testare rachete al DGA (Direcția Generală pentru a Armament din guvernul francez) din Ile Du Levant, conform unui comunicat al producătorului.

Racheta a fost lansată dintr-un elicopter Dauphin, de la o altitudine de eliberare aproape de limita inferioară și a atins viteza de croazieră zburând razant la suprafața apei. În ultima faza a testului, echipajul elicopterului a folosit imaginile transmise în direct prin capul de căutare cu infraroșu pentru a ghida cu succes racheta, manual, către țintă. Apoi, racheta a urmărit punctul indicat până la atingerea țintei cu o precizie foarte mare.

Testul s-a bazat pe două trageri anterioare, când racheta a fost testată la capacitate maximă. Tragerile anterioare au demonstrat eficiența sistemului de detectare și dirijare, cu funcțiile lock on after launch (LOAL) și lock on before launch (LOBL). De asemenea, au confirmat zborul razant la suprafața apei și capacitatea de ghidare autonomă folosind imagini furnizate de capul de căutare cu infraroșu.

Sea Venom/ANL este o rachetă anti-navă construită pentru elicopterele folosite de forțele navale franceze și britanice și este potrivită pentru o gamă largă de platforme.

”Va ținti, în siguranță, nave ostile aflate printre obiective civile, chiar și în zone de litoral congestionate, și va distruge un spectru larg de ținte, inclusiv ambarcațiuni rapide care navighează printre nave mai mari – în larg sau în port – precum și ținte aflate pe uscat în zona de coastă”, a precizat MBDA.