IntelligenceȘtiri

R. Moldova: Parlamentul a aprobat trecerea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui în subordinea Legislativului

Parlamentul de la Chișinău a aprobat proiectul de lege, propus de Partidul Socialiștilor (prorus), care prevede trecerea Serviciului de Informații și Securitate al țării din subordinea președintelui în cea a Legislativului, în pofida protestelor susținătorilor președintei alese, Maia Sandu, informează agenția Tass.

“Proiectul de lege a fost aprobat cu 51 de voturi în prima și a doua lectură finală”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea, vicepreședintele parlamentului.

Proiectul de lege a fost propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, formațiune care îl susține pe președinte în exercițiu, Igor Dodon.

Proiectul a fost adoptat cu voturile deputaților PSRM și ai Partidului Șor, în vreme de opoziția a protestat în plen, iar suporterii opoziției, încurajați de însăși Sandu, au demonstrat în stradă, blocând circulația în centrul Chișinăului, relatează Radio Europa Liberă.

Potrivit IPN, Maia Sandu a îndemnat oamenii să oprească „majoritatea oligarhică Dodon-Șor din tentativa de uzurpare a puterii”.

Președinta aleasă a calificat evoluțiile de joi din Legislativ ca pe „un abuz anti-democratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile și încrederea poporului”.