IntelligenceȘtiri

Promisiunile ministrului Ciucă privind drepturile militarilor activi și în rezervă valorează ”exact nimic”

Generalul (r) Silviu Predoiu (Facebook)

Ministrul Ciucă ne arată ”fie că nu știe ce spune, fie că nu îi pasă, fie că preia vorbele altora fără niciun fel de procesare”, promisiunile sale privind drepturile militarilor activi și în rezervă valorând ”exact nimic”, a scris generalul (r) Silviu Predoiu, fost director al Operațiunilor Serviciului de Informații Externe (SIE) pe pagina sa de Facebook.

Remarcile lui Predoiu sunt cu titlu de ”observații”și vin după anunțul Apărării privind amânarea indexării pensiilor militare până în septembrie anul viitor, din cauza constrângerilor bugetare.

Generalul cu patru stele Predoiu reamintește o declarație a ministrului Ciucă (general în rezervă, cu patru stele) , din noiembrie, de la începutul campaniei electorale: “Nimeni nu se atinge de drepturile militarilor. Cel puţin, nu pe mandatul meu”.

El ironizează și întâlnirea de marți a ministrului Ciucă cu reprezentanții rezerviștilor: ”Cred că întâlnirea domnului Ciucă și a locțiitorul șefului DRCVP cu cei doi reprezentanți ai rezerviștilor a fost foarte interesanta, cu doi dintre participanți dând din umeri, iar ceilalți doi, din cap”.

De asemenea, generalul Predoiu comentează acid , contextul:  ”Să nu ne închipuim că în noiembrie, când domnul Câțu era ministru de finante, existau bani pentru indexare, iar acum, când domnul Câțu este prim ministru, s-au evaporat brusc. Și mai mult, să nu ne închipuim că domnul Ciucă, între timp și prim ministru interimar cu țâfne, nu știa care este situația bugetului apărării”.

Postarea generalui Silviu Predoiu, fost director al Operațiunilor SIE conține și un avertisment: desconisderându-i pe rezerviști ”nu te joci doar cu o mână de pensionari ci cu chiar securitatea națională”.