Infrastructură

Proiectele de infrastructură mare se califică pentru PNRR, dar este nevoie de aprobarea legislației ”pentru resurse proprii”

Foto: digi24.ro

Proiectele de infrastructură mare se califică pentru finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) doar dacă au caracter de tranziție către economia verde, aceeași condiție fiind valabilă și pentru proiectele de conectare sau distribuție de gaze pentru gospodării.

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă că a obținut clarificări în acest sens de la Comisia Europeană, pentru că primise anterior ”mesaje diferite”.

Premierul a atras atenția că este necesară aprobarea în Parlament, în procedură de urgență, a legislației ”pentru resurse proprii”, altfel Comisia Europeană ”nu poate să emită obligațiuni, nu poate să atragă banii” și  PNRR nu poate fi aplicat.

”Până când toate țările Uniunii Europene nu ratifică această legislație de resurse proprii, de finanțare a acestui plan, Comisia Europeană nu poate să emită obligațiuni, nu poate să atragă banii și nu putem să implementăm acest plan de redresare. România este într-o fază avansată, am trimis către Parlamentul României și fac un apel către președinții Camerelor, pe această cale, să urgenteze această procedură, pentru ca această legislație să intre vigoare cât mai curând”, a declarat prim-ministrul Cîțu.