ApărareȘtiri

Primele elicoptere din noua unitate americană de aviație dislocată în România au aterizat la Mihail Kogălniceanu

Elicoptere americane la MK (1st Air Cavalry Brigade "Air Cav")

Mai multe elicoptere UH-60 Black Hawk ale aviației armatei SUA au aterizat joi, 9 decembrie, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Aeronavele fac parte din Batalionul 3, Regimentul 227 de Aviație al Brigăzii 1 de Cavalerie a Aerului, unitatea de suport aerian care este dislocată în Europa timp de nouă luni, urmând să participe în această perioadă la exercițiile organizate în cadrul operațiunii Atlantic Resolve, inclusiv în România, au anunțat Forțelor Terestre ale SUA în Europa.

La fel ca în ultimii ani, în cadrul acțiunilor de descurajare a activităților ostile ale Rusiei, baza aeriană Mihail Kogălniceanu (județul Constanța) va găzdui militari și elicoptere din cadrul acestei brigăzi, pentru o perioadă de nouă luni.

Elicopterele americane au sosit în România din Grecia, unde au fost descărcate de la bordul unei nave de transport după traversarea Atlanticului și a Mării Mediterane.

Unitatea a înlocuit brigada de aviație de luptă a Diviziei 1 Infanterie a SUA, care era prezentă în Europa încă din luna martie.

Anual, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve sunt dislocați aproximativ 7.000 de militari americani în Europa, prin rotație, timp de nouă luni. Așa cum am relatat anterior, în acest moment, în Europa mai este prezentă și Brigada 1 blindată din cadrul Diviziei 1 Infanterie a Armatei SUA. Batalionul 1, Regimentul 16 „Iron Rangers” din cadrul acestei brigăzi staționează în România, tot la Mihail Kogălniceanu.

De asemenea, Armata SUA a transferat temporar echipe de consilieri ale Brigăzii 4 de Asistență pentru Forțele de Securitate (4th SFAB) în Europa, inclusiv în România.

Elicoptere americane la MK (1st Air Cavalry Brigade “Air Cav”)