InfrastructurăȘtiri

Primăria Techirghiol va construi blocuri ANL și o zonă de agrement pe un teren preluat de la SRI

Foto: www.sri.ro

Primăria din Techirghiol (Constanța) va construi blocuri ANL și o zonă de agrement pe un teren de peste 20 de mii de metri pătrați.pe care îl va prelua în administrare de la SRI, transferul fiind aprobat printr-o hotârâre de guvern, în ultima ședință a Executivului.

Astfel, pe o suprafață de 5 mii de metri pătrați se vor construi patru blocuri de locuințe pentru ANL, zona de agrement și sportivă urmând să funcționeze pe o suprafață de 17.259 de metri pătrați. De asemenea, pe terenul preluată de la SRI, vor funcționa și ”construcții administrative și social-culturale”.

Suprafață și imobilele care au făcut obiectul preluarării s-au aflat în administrarea SRI din 2003 și au devenit disponibile în urma reorganizării SRI în format regional, când s-a renunțat la unitățile județene ale serviciului de informații.

Terenul preluat de la SRI se poate reîntoarce în domeniul public al statului dacă nu va fi asigurată utilizarea asumată în termen de cinci ani de la preluare.

”Pentru monitorizarea și confirmarea respectării destinaţiilori, se va întocmi între Primăria Orașului Techirghiol și Serviciul
Român de Informaţii, în termen de maximum cinci ani de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, un proces-verbal de constatare a respectării destinațiilor și finalizării investițiilor”, se precizează în HG.