Apărare

Președintele și premierul participă la ceremonia de Ziua Eroilor – Cine sunt eroii de război ai României

Foto: Arhiva

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu vor participa joi la ceremonia de Ziua Eroilor, care se va desfășura în Parcul Carol din Capitală, mai multe manifestări fiind organizate în țară și străinătate de MApN, MAI, Ministerul Educației și MAE.

La ceremonii vor fi rostite simbolic ”nume ale eroilor poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni executate în teatrele de operații”.

MApN va desfășura ceremonii militare și religioase  în marile garnizoane din țară, dar și la mausoleele eroilor, cimitirele și parcelele de onoare.

Ministerul Educației va avea programe dedicate, de tipul lecțiilor deschise, având ca tematică cultul eroilor.

Ministerul Afacerilor Externe organizează – prin intermediul reprezentanțelor diplomatice românești sau oficiilor consulare – activități de comemorare a eroilor români căzuți și înhumați pe teritoriul altor state: depuneri de coroane și, în unele locații, ceremonii religioase.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza ceremoniale militare și religioase, serviciul religios în unitățile și instituțiile militare de învățământ unde sunt lăcașuri de cult.

De 10 iunie este și Înălțarea Domnului, o mare sărbătoare religioasă pentru creștinii ortodocși.