IntelligenceȘtiri

Președintele Iohannis l-a decorat post-mortem pe ambasadorul Niculaie Goia, fost ”număr 2” al SIE

Emblema SIE (Foto: sie.ro)

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem cu ordinul național ”Steaua României” în grad de cavaler pe ambasadorul României în Pakistan, Niculaie Goia, fost director-adjunct al SIE.

”În semn de înaltă recunoștință și apreciere pentru întreaga activitate depusă în serviciul României, contribuind în mod excepțional la apărarea și promovarea intereselor țării noastre în plan internațional, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler ambasadorului Goia Niculaie”, a comunicat, miercuri, Administrația Prezidențială.

Ambasadorul României în Pakistan, Niculaie Goia, fost director-adjunct al Serviciului de Informații Externe, a încetat din viață la sfârșitul săptămânii trecute, în urma suferinței provocate de cancer.

Prim-ministrul Pakistanului, Shehbaz Sharif și-a exprimat condoleanțele familiei diplomatului și a spus că ambasadorul Goia va fi amintit pentru rolul activ în consolidarea relațiilor dintre România și Pakistan.

”Diplomația română a pierdut un adevărat profesionist, foarte apreciat de MAE, precum și de partenerii pakistanezi și de întreaga comunitate diplomatică”, a transmis MAE român, pe contul oficial de Twitter.

Goia, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Islamică Pakistan din 2016, își încheiase mandatul, dar din motive de sănătate șederea sa în Pakistan s-a prelungit, ”pentru că era sub tratament pentru cancer, care i-a fost diagnosticat în timpul serviciului său în Pakistan”, conform Islamabad Post, care citează agenția locală DNA.

Niculaie Goia, general (r) cu patru stele, licențiat în Sociologie, a fost director-adjunct al Serviciului de Informații Externe (SIE) în perioada 2004-2005. El a fost și ambasador al României în Emiratele Arabe Unite.