IntelligenceȘtiri

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat după o ședință de guvern

Foto: zf.ro

UPDATE: Premierul  Fico a suferit o intervenţie chirurgicală care a decurs bine. Directorul spitalului în care este internat  a declarat joi că premierul este stabilizat, dar în stare gravă.

Premierul slovac Robert Fico se află în stare critică după ce a fost împuşcat miercuri în plină stradă după o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova.

Fico a suferit răni la abdomen, picioare şi braţe, potrivit cotidianului Denník N. El a fost împuşcat după ce a ieşit din Casa de Cultură a oraşului Handlova, unde se desfăşurase o şedinţă de guvern.

Fico saluta un mic grup de cetăţeni adunaţi acolo, dintre care unul purta o pancartă antiguvernamentală, moment în care s-a tras asupra lui. Un suspect a fost arestat la faţa locului.

Robert Fico a fost împușcat de Juraj C., în vârstă de 71 de ani, din Levice. Atacatorul era membru al Clubului literar Dúha din Levice și scria poezii. În trecut, el lucrase ca agent de securitate într-un centru comercial.

Preşedinţii principalelor instituţii ale Uniunii Europene şi lideri din state membre ale UE şi din afara acesteia au condamnat miercuri în termeni fermi atacul armat comis asupra premierului slovac Robert Fico, după cum au consemnat agenţiile internaţionale de presă.