Intelligence

Premierul Ciucă, de Ziua SIE: Ca militar, au toată admirația mea ! Știm că sunt mereu la datorie

Emblema SIE (Foto: sie.ro)

Apărarea țării și a intereselor statului față de potențialele pericole externe este ”o misiune nobilă, de mare responsabilitate și deosebit de dificilă în același timp, pe care profesioniștii Serviciului de Informații Externe o desfășoară permanent”, spune prim-ministrul Nicolae Ciucă, în mesajul de Ziua SIE.

Ultimul mesaj public la cel mai înalt nivel de Ziua SIE a fost al președintelui Klaus Iohannis, în 2017.

Activitatea SIE implică ”profesionalism la cote foarte înalte, patriotism și dedicare din partea celor care activează în acest domeniu, oameni capabili să își asume chiar și situații de risc pentru a-și îndeplini misiunile în slujba țării”, apreciază premierul, care crede că ”acești profesioniști din intelligence” sunt motivați, în primul rând, ”de curajul și devotamentul față de țară”

”Ca militar (…) au toată admirația mea”, adaugă Ciucă, general (r) cu patru stele.

”Prevenirea unor potențiale pericole reprezintă cea mai bună apărare a intereselor strategice, economice, militare sau de securitate ale României”, remarcă șeful guvernului.

”Respect și apreciere pentru munca acestor eroi discreți ai României! Și chiar dacă munca oamenilor din aceste structuri de informații externe nu generează știri, noi știm că ei sunt mereu la datorie”, se mai spune în mesajul premierului de Ziua SIE.