InfrastructurăȘtiri

Premierul Ciucă, cinci miniștri și Marcel Ciolacu au plecat în Coreea de Sud, în vizită oficială

Foto: Premierii Ciucă și Han Duck-soo s-au întâlnit și la București, în septembrie 2022 (foto: gov.ro)

Premierul Nicolae Ciucă, însoțit de cinci miniștri și de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a plecat într-o vizită oficială în Republica Coreea, a cărei durată a fost precizată vag de Executiv, respectiv ”această săptămână”.

Din delegație mai face parte și directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță.

Temele de interes ale întâlnirilor vor fi energia, investițiile, educația și industria de apărare. a informat, marți, Palatul Victoria.

Ciucă va avea o întrevedere cu omologul sud-coreean, Han Duck-soo, cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo și va participa la o masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, unde va susține o alocuțiune. De asemenea, va vizita portul Busan, unde se va întâlni cu Kang Joon-suk, președintele Autorității Portului Busan și va avea întâlnire cu reprezentanții comunității românești din R.Coreea.

Premierul va vizita și două companii:  Hanwha Aerospace, producător de soluții de apărare și  Hyundai Rotem, specializată în producția de material rulant, echipamente militare și inginerie de instalații,

Republica Coreea este a zecea economie mondială și singura țară asiatică cu care România are un parteneriat strategic.