IntelligenceȘtiri

Premierul Ciucă vede SRI ca un partener de încredere, care aduce miniștrilor un plus important de cunoaștere

Brigada Antiteroristă (SRI)

SRI este un partener de încredere, care aduce miniștrilor un plus de cunoaștere, a declarat premierul Nicolae Ciucă, miercuri, la bilanțul activității SRI pe 2021.

”Informările transmise de dumneavoastră au adus un plus important de cunoaștere membrilor echipei guvernamentale, oferindu-le suportul atât de necesar pentru fundamentarea unor decizii care adesea nu au fost simple”,  a spus Ciucă, conform unui comunicat al SRI.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment, s-a declarat convins că SRI va continua să ofere ”suportul informativ al deciziei strategice cu aceeași promptitudine și la aceleași standarde de performanță”.

”Merită, de asemenea, subliniat modul în care Serviciul a cooperat cu celelalte instituții din Sistemul național de securitate, precum și cu serviciile aliate și partenere”, a adăugat președintele.

Președintele Comisiei de control a SRI, senatorul PNL Ioan Chirteș că ”O cultură de securitate puternică, dublată de o mai bună comunicare cu societatea civilă și creșterea transparenței la nivelul instituțiilor responsabile cu realizarea securității naționale, sunt premisele găsirii echilibrului necesar realizării apărării statului și a cetățenilor”.

In comunicatul SRI nu se face nicio mențiune despre legile securității naționale.

SRI a transmis în 2021 peste 4.700 de informări beneficiarilor din plan central și aproape 1.900 de informări celor din plan local, a derulat peste 400 de măsuri de prevenire în domeniile antiterorist și al amenințărilor transfrontaliere, peste 70  în domeniul cibernetic, ”succese operaționale în domeniul contraspionajului și al securității economice”.