InfrastructurăȘtiri

Premier: România, interesată de mai multe investiții americane în apărare, IT, energie

Foto: gov.ro

România este interesată de creșterea nivelului investițiilor în apărare, IT, inginerie spațială, enrgie, în contextul crizei de securitate care afectează Europa și Orientul Mijlociu, a spus, marți, premierul Marcel Ciolacu, la o întâlnire cu reprezentanții a 22 de companii americane domeniul ingineriei spațiale și al apărării.

Ciolacu a reamintit că cheltuielile pentru apărare au crescut la 2,5% din PIB și a vorbit despre ”determinarea Guvernului de a modifica legislația în sensul susținerii proiectelor de investiții în domeniile apărării și energie”.

”România este și va rămâne o țară sigură și un furnizor de stabilitate în regiune, iar în acest sens sprijinul Statelor Unite, în contextul Parteneriatului nostru Strategic, este determinant. Misiunea celor 22 de companii americane de top arată cât este de puternică colaborarea noastră și interesul sporit al investitorilor SUA de a transfera expertiză și tehnologii de ultimă generație în România”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Într-un comunicat al guvernului se precizează că: ”ambasadorul SUA, doamna Kathleen Ann Kavalec, și investitorii americani au apreciat abordarea pro-business a Guvernului României și au mulțumit prim-ministrului pentru deschidere și colaborare”.