InfrastructurăȘtiri

Predoiu: Ambiția MAI este ca România să fie un standard de protecție a frontierelor

Nava de patrulare MAI2110 de tip Shaldag 4 (Politia de Frontiera/Israel Shipyards)

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, la Viena, la finalul unei întrevederi cu omologul austriac, Gerhard Karner, că ambiţia ministerului pe care îl conduce este să facă din România “un standard de protecţie a frontierelor”, conform Agerpres.

“Vom ridica măsurile de protecţie a frontierei şi continua performanţa şi pe planul de acţiune cu Austria şi pe programul pilot cu Serbia, Ungaria, Republica Moldova, Ucraina şi planul comun de lucru cu Bulgaria. I-am spus domnului ministru că vom progresa în aceste măsuri şi nu am ascuns faptul că ambiţia noastră ca minister este să facem din România, un model, un standard de protecţie a frontierelor”, a declarat Predoiu, într-o conferinţă de presă susţinută cu ministrul austriac.

Oficialul român a anunţat semnarea, împreună cu omologul austriac, Gerhard Karner, a unui acord administrativ Dublin care simplifică procedurile de azil și a  subliniat că discuţiile avute reprezintă un început foarte bun pentru “un drum de construcţie” pe toate temele de interes, adăugând că  a prezentat, în cadrul întâlniri, toate progresele realizate de România, de structurile MAI, în ultima perioadă, în ceea ce priveşte securizarea frontierelor.

Predoiu a subliniat că migraţia este un subiect serios şi tratat ca atare în România.

“Migraţia este un subiect serios, noi îl luăm foarte în serios în România. Suntem convinşi că şi alte ţări europene îl iau în serios. Suntem gata să cooperăm cu Comisia Europeană, cu statele membre şi să avem bune rezultate, aşa cum avem în programele comune cu Austria. Migraţia ilegală şi criminalitatea transfrontalieră afectează cetăţenii noştri. Suntem conştienţi de acest lucru şi vom lua măsuri, în continuare, şi în teren şi în ceea de priveşte optimizarea cadrului legislativ al Uniunii Europene, privind managementul azilului şi migraţiei şi procedurile privind azilul, optimizarea cadrului Dublin. Şi am stabilit împreună aceste lucruri”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.