Intelligence

Postare-rechizitoriu a generalului (r) SIE Silviu Predoiu: M-am săturat, vreau respect!

Generalul (r) Silviu Predoiu (Facebook)

”M-am săturat de cei care folosind drept pretext pandemia, ne dojenesc cu degetul ca pe niște preșcolari obraznici, ne amenință cu privarea de libertate (căci asta este carantina) în baza unor suspiciuni, ne anunță confiscarea arbitrară de bunuri, ne răstesc instrucțiuni, refuzând un dialog rezonabil și, nu în ultimul rand, ne spun că suntem proști”, a scris într-o postare pe pagina personală de Facebook, generalul (r) cu patru stele Silviu Predoiu, fost director al operațiunilor Serviciului de Informați Externe (SIE).

El contestă capacitatea ”puternicilor momentului ” de a proteja populația și denunță ”bâlbe penibile, contradicții flagrante, inepții juridice”, cu trimitere directă către președintele Klaus Iohannis.

”Ce contest însă este capacitatea puternicilor momentului de a ne proteja. Iar asta pentru că, în continuare, nu se văd decât bâlbe penibile, contradicții flagrante, inepții juridice, derobare de responsabilități prin poveștile despre “greaua moștenire”, visteriile și depozitele găsite goale, de parca unul a devenit președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării în martie anul acesta, nu acum cinci ani, iar ceilalți au intrat în politică mai ieri și nu prin anii ’90 și au ajuns la guvernare cu forța, nu după tot felul de scenete de prost gust care au arătat că sunt dispuși la orice pentru a-și păstra scaunele”, a mai scris generalul Predoiu.

”Cum să le dai credit celor care ne cer sa purtăm mască și să păstrăm distanța “socială” dar, în spatele ușilor păzite de militari înarmați și în uniformă, stau la șprițuri ignorând orice regulă? Cum să susții la nesfârșit că acțiunea guvernamentală este foarte bună, impecabilă, de vină fiind mereu alții – CCR, avocatul poporului, parlamentul, bisericile, cluburile, terasele, oricine dar mai ales noi, cetățenii?”, își continuă criticile Predoiu.

El crede că actualii guvernanți sunt ținuți în funcții de ”uitarea” electoratului, care dă mereu o șansă ”unor indivizi care nu înțeleg nimic nici din onoarea și nici din responsabilitatea pe care o ai atunci când conduci o națiune”.

”Nu că ar fi însemnat mare lucru pentru ei iertarea noastră. Căci ceea ce îi ține în scaune, în ciuda tuturor păcatelor, nu este iertarea ci uitarea noastră. Pentru că și dacă la nivel individual poate ținem minte, poporul, ca personaj colectiv, uită. Și dă mereu o nouă șansă unor indivizi care nu înțeleg nimic nici din onoarea și nici din responsabilitatea pe care o ai atunci când conduci o națiune”, mai spune Silviu Predoiu.

”Nu vrem să îi dăm jos, vor pica oricum, nu le vrem privilegiile, nu vrem să schimbăm locurile cu ei, vrem doar să vedem că înțeleg, cel puțin câtă vreme sunt la cârma destinelor noastre, ce se întâmplă cu adevărat în jurul lor, să simțim că știu că sunt acolo ca să ne servească, nu să ne pună la punct de câte ori ne prind, că noi suntem importanti, nu ei și cu atât mai puțin rezultatele lor în viitoarele alegeri. M-am săturat, vreau RESPECT”, își încheie postarea generalul (r) cu patru stele Silviu Predoiu, fost director al operațiunilor Serviciului de Informați Externe (SIE).

Postarea integrală poate fi citită aici