InfrastructurăȘtiri

Porturile românești, închise navelor rusești începând din data de 17 aprilie

Sursa: cruisemapper.com

Începând din 17 aprilie, navele care arborează pavilionul rusesc nu vor mai putea intra în porturile românești de la Marea Neagră și Dunăre, a anunțat TVR, citând Autoritatea Navală Română.

Astfel, în conformitate cu măsurile restrictive luate de Uniunea Europeană după declanșarea invaziei Ucrainei de către Rusia, “se interzice accesul în porturile românești al oricărei nave înmatriculate sub pavilionul Rusiei, inclusiv al navelor care și-au schimbat pavilionul rus în pavilionul oricărui alt stat sau care și-au schimbat înmatricularea în Rusia în înmatricularea în oricare alt stat, după 24 februarie 2022”, a transmis Autoritatea Navală Română.

Interdicția se aplică și iahturilor și ambarcațiunilor de agrement, însă se va face o excepție pentru navele ale căror echipaje au nevoie de asistență umanitară și transportatorii de mărfuri către țările UE.

La începutul lunii aprilie, Uniunea Europeană a introdus un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina, printre măsurile anunțate numărându-se și interzicerea accesului navelor rusești în porturile țărilor membre UE, cu anumite excepții.

Marea Britanie a interzis accesul navelor rusești în porturile sale încă din luna martie.