ApărareȘtiri

Poliţia Română se echipează cu 25.000 de pistoale marca Beretta, asamblate în România

Sursa: G4Media

Poliţia Română va primi pistoale marca Beretta de calibru 9x19mm, care vor fi asamblate în România, la compania de stat Romarm, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit ministrului, care a participat miercuri la evenimentul de prezentare a noilor achiziții de echipament, arme și muniție, care vor intra în echiparea polițiștilor, prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA.

„Această tehnică nouă pe care dumneavoastră ați primit-o astăzi, este un prim pas. Toți colegii de la ordine publică, de la rutieră, vor fi dotați cu armament de ultimă generație. Acest lucru este un mesaj și un semnal pentru infractori. Am spus, încă de la începutul mandatului meu, toleranță zero față de infracționalitate, de rețele de crimă organizată, rețele de trafic de persoane (…) Pentru mine, pentru Guvernul României, este o prioritate profesionalizarea Poliției Române și protecția tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului”, a afirmat ministrul.

„Prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA și este unul foarte bun, mult sub prețul pieței, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricație este în curs de instalare la Romarm, deci în România”, a explicat Vela.

Cu ocazia evenimentului, ministrul Ion Marcel Vela a oferit polițiștilor prezenți primele 100 de pistoale Beretta.

Cele 25.000 de pistoale achiziționate de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) vor fi distribuite angajaților din teritoriu până la finalul lunii august. După o reinstruire pe linia folosirii armamentului, ulterior se va distribui primul lot de 5.000 de pistoale Beretta.

Ministerul de Interne amintește că, în decursul anului 2020, au intrat în dotare autospeciale noi, urmând ca, până la finalul anului, să se ajungă la peste 6.000 de autospeciale ce vor fi distribuite structurilor din cadrul Poliției Române. De asemenea, și alte echipamente și mijloace tehnice pentru protecția polițiștilor, inclusiv căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție, 6.000 de body-camera, urmează să intre în în dotarea polițiștilor.