IntelligenceȘtiri

Poliția de Frontieră Română se echipează cu aproximativ 3.000 de camere portabile Motorola VB400

Poliția de Frontieră Română a achiziționat circa 3.000 de camere portabile VB400 de la Motorola Solutions, care vor fi utilizate împreună cu programul software VideoManager de gestionare a probelor, lucru care va spori eficiența agenților, va proteja personalul și va crește gradul de responsabilitate, se arată într-un comunicat al companiei, trimis redacției Umbrela Strategică.

Potrivit raportului de activitate pe 2019, Poliția de Frontieră a înregistrat o creștere de 10,7% a numărului de persoane la punctele de trecere a frontierei față de anul 2018, și au fost constatate peste 19.000 de fapte ilegale, inclusiv trecerea ilegală a frontierei, contrabandă și fraudă vamală.

Poliția de Frontieră Română este responsabilă pentru aproximativ 3.150 de kilometri de graniță și se confruntă cu provocări diverse, de la securizarea și controlul frontierelor de stat, până la apărarea intereselor statului român.

„Este o prioritate pentru instituția noastră ca, în timpul misiunilor specifice de control la granițele țării, atât ofițerul care aplică legea, cât și cetățeanul care trece legal frontiera, să se simtă protejați și respectați. Noile camere portabile vor face dovada faptului că ofițerul de la poliția de frontieră are o conduită impecabilă când gestionează situația, iar persoanele care trec granița se vor simți protejate”, a declarat chestorul Liviu Bute, Împuternicit Inspector General al Poliției de Frontieră Române.

„Clienții ne spun că tehnologia camerelor portabile s-a dovedit a fi un instrument de neprețuit pentru ofițerii din prima linie, pentru o mai bună transparență. Ajută la stabilirea responsabilității tuturor părților implicate prin captarea de probe obiective, necesare în procedurile judiciare”, a declarat Michael Kaae, vicepreședinte regional Europa în cadrul Motorola Solutions.

Camera portabilă VB400 Motorola Solutions este ușoară și robustă. Are o durată de viață a bateriei de până la 12 ore, suficient pentru a asigura funcționarea o tură întreagă. Cu un obiectiv 1080p HD wide-angle, camera portabilă surprinde cu exactitate perspectiva celui care o poartă, oferind transparență. De la înregistrări obișnuite, până la captarea de imagini cu valoare de probă în cazuri de urmărire penală, această soluție oferă o funcționalitate completă. Dispune de streaming Wi-Fi și monitorizare prin Bluetooth, oferind o combinație eficientă de capabilități pentru a transmite în direct din cameră către VideoManager, care permite un răspuns rapid al echipei din camera de control și sporește capacitatea de înțelegere a situației din teren.

Inspectoratul General al Poliției Române a semnat, anul acesta, un contract pentru o soluție integrată de camere portabile care a inclus 12.000 de camere portabile VB400 și software-ul VideoManager.