IntelligenceȘtiri

PNL Tulcea a salvat România de un spion rus, susține premierul Cîțu

Foto: Captură Facebook/ Hotnews

Premierul Florin Cîțu i-a felicitat, sâmbătă, pentru ceva special pe liberalii din Tulcea, anume că au salvat Parlamentul  de un spion rus. 

”În același timp, trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”, a declarat Cîțu, la conferința de alegeri a PNL Tulcea, citat de mai multe mass media.

Șeful guvernului nu a făcut vreo altă referire la ”spionul rus”.

Însă, după conferință, Cîțu a revenit:”Era cu ghilimele. Nu… e vorba despre… senatorul de Tulcea… şi chiar a scăpat nu Parlamentul României, votul tulcenilor a scăpat de ceea ce putea să facă senatorul de Tulcea în Parlamentul României (…) România… Ştiţi foarte bine, toată lumea ştie cine este, nu are sens… că nu mai e senator. Şi care spera să fie senator”, a răspus el întrebărilor ziariștilor.

În precedenta legislatură, Tulcea a trimis în Senat doi reprezentanţi, ambii de la PSD. Unul dintre aceştia este fostul ministru al Finanţelor Publice Eugen Orlando Teodorovici, care în prezent lucrează la Curtea de Conturi a României. Celălalt este Ion Ganea, fost membru al UNNPR şi PMP, despre care presa a scris că a fost ofiţer de informaţii în cadrul unui serviciu de contraspionaj în perioada fostei Securităţi dinainte de 1989.