ApărareȘtiri

Pilotul MiG-21 LanceR a murit: Căpitanul Costinel Niță (31 de ani), de la Baza 86 Borcea, avea peste 570 de ore de zbor

Avion MiG-21 LanceR (Forțele Aeriene Române)

Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul de MiG-21 LanceR care s-a prăbuşit în judeţul Constanța, a murit, a anunțat joi MApN.

Pilotul avea 31 de ani și era căsătorit . Din 2014, era pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Avea la activ peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Conducerea Ministerului Apărării și-a exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie.

Avionul de vânătoare care prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.