ApărareȘtiri

Petrescu: Generalul Miller s-a implicat personal ”în asigurarea tratamentului și recuperării” militarilor români răniți

General Austin Miller (centru) - Twitter RSM

Generalul (3*) Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării a avut o convorbire telefonică cu generalul Austin Scott Miller (4*), comandantul misiunii „Resolute Support” din Afganistan, în contetxul incidentului din provincia Kandahar, în care au fost răniți  militari români din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions”.

Generalul Austin Scott Miller m-a asigurat că militarii români răniți beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale, inclusiv prin trimiterea pentru tratament la Spitalul Militar din Baza Aeriană Bagram, Afganistan și, dacă va fi cazul, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania. Viețile militarilor români răniți sunt în afara oricărui pericol. I-am mulțumit comandantului misiunii NATO din Afganistan pentru implicarea personală în asigurarea tratamentului și recuperării necesare militarilor răniți”, a scris șeful Apărării pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, convorbirea ”a vizat evoluția situației de securitate din Afganistan și dinamica misiunii „Resolute Support”, în perioada următoare”.

”În condițiile în care participarea Armatei României în Afganistan reprezintă cea mai importantă contribuție națională într-un teatru de operații, pentru comanda Armatei României, siguranța și securitatea militarilor români, indiferent de zona de dislocare, continuă să rămână prioritare”, a mai spus generalul Daniel Petrescu.