ApărareȘtiri

Peste 7.000 de parașutiști din zece țări NATO participă la un exercițiu în România, Bulgaria și Estonia

Sursa: All American Divison

Peste 7.000 de parașutiști din zece țări aliate vor participa în perioada 1-15 mai la Swift Response, prima operațiune de antrenament din cadrul celui mai mare exercițiu NATO din acest an: Defender Europe 21.

În cursul operațiunii de antrenament, care va dura două săptămâni, militarii NATO vor executa trei misiuni de tip Joint Forcible Entries (parașutare în spatele liniilor inamice, cucerirea și păstrarea controlului asupra unor obiective strategice) în România, Bulgaria și Estonia.

Potrivit Forțele Terestre Americane în Europa și Africa, militari români, americani și polonezi vor efectua o operațiuni de asalt aeropurtat în zona orașului Râmnicu Sărat.

Pe lângă militarii din cele trei țări gazdă, la operațiunea Swift Response 21 vor participa și militari din Statele Unite (inclusiv subunități din cadrul faimoasei Divizii 82 aeropurtată americană), Polonia, Marea Britanie, Lituania, Germania, Olanda și Italia.

„Defender-Europe 2021”, cea mai mare aplicație militară NATO din acest an, la care se estimează că vor participa peste 30.000 de militari din 27 de țări, începe luna aceasta și va continua până în iunie. România va fi scena mai multor exerciții organizate în cadrul „Defender-Europe 2021”.

Scopul exercițiului este acela de a consolida pregătirea strategică și operațională și interoperabilitatea dintre SUA, aliații și partenerii NATO. La aplicație vor participa militari din 27 de țări din întreaga Europă, inclusiv din România, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Georgia.