ApărareȘtiri

Peste 400 de militari români vor participa la Anakonda 23, exercițiu multinațional în Polonia

În 2020, Anankonda s-a desfășurat în paralel cu Defender Europe (portalmorski.pl)

Peste 400 de militari și  60 de mijloace tehnice din Batalioanele 151 și 26 ale Forțelor Terestre vor participa în perioada 28 aprilie – 18 mai la exercițiul multinațional care va avea loc în Polonia, activitate care reprezintă ”cea mai înaltă formă de instruire a Forțelor Armate Poloneze și unul dintre evenimentele majore de instruire în cadrul NATO”, a informat MApN.

Militarii din Batalionul 151 au participat sub denumirea de ”Lupii Negri” la  10 misiuni internaționale de menținere a păcii, în Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan. De asemenea, militari din acest batalion au participat la exerciții multinaționale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia, Bulgaria și Republica Moldova.

Militarii din Batalionul 26, cunoscuți și cu numele de ”Scorpionii Roșii” au fost dislocați de 14 ori în teatre de operații din Europa, Asia și Africa.

Exercițiul Anakonda 23 a fost planificat din 2021. Deplasarea pe cale rutieră a efectivelor românești participante a început de luni, 24 aprilie.

Anakonda este un exercițiu pe care armata poloneză îl organizează din doi în doi ani, începând cu 2006.