ApărareȘtiri

Pentagonul a acordat americanilor de la Vectrus un contract adițional pentru servicii de asistență la baza Deveselu

Departamentul Apărării de la Washington a anunțat marți, 3 august 2021, că a acordat companiei americane Vectrus Systems Corp un act adițional în valoare de 7,8 milioane de dolari pentru servicii de asistență la baza Deveselu, care găzduiește elemente ale scutului antirachetă Aegis Ashore.

Actul adițional reprezintă o modificare a contractului N62470-20-D-0004 semnat de Petagon cu Vectrus în februarie 2020. Valoarea totală cumulată a contractului a ajuns la 13,6 milioane de dolari în urma acordării acestui act adițional.

Contractul prevede că Vectrus va presta o gamă largră de servicii de asistență pentru operațiunile desfășurate la baza Deveselu, inclusiv servicii de prevenție a incendiilor, gestionarea situațiilor de urgență, aprovizionare sau gestionarea serviciilor de utilități.

Lucrările prevăzute în actul adițional vor fi efectuate la Deveselu și sunt programate să fie finalizate până în luna iulie a anului 2022.

Vectrus o companie cu sediul central în Colorado specializată în furnizarea de servicii logistice și de administrație a bazelor militare, asistență pentru sistemele informative și servicii de inginerie și tehnologie digitală. Cu aproximativ 7.200 de angajați în întreaga lume, firma americană a avut vânzări de 1,4 miliarde de dolari în anul 2019.

Baza de la Deveselu, județul Olt, găzduiește singurul sistem activ Aegis Ashore din Europa, care este sub control NATO. Sistemul de la Deveselu cuprinde instalații verticale de lansare pentru un număr de 44 de rachete interceptoare hipersonice Standard Missile SM-3, care folosesc forța cinetică pentru a distruge țintele.