ApărareȘtiri

Pensionarii militari vor putea primi taloanele de plată și în format electronic

Fpto: Arhiva

Casele de pensii sectoriale pot transmite, la cerere, pe e-mail sau în contul online deschis în portalul fiecărei case sectoriale, talonul de plată în format electronic, pensionarilor militari care au optat pentru efectuarea plăţii pensiei într-un cont curent sau un cont de card.

Președintele Iohannis a semnat miercuri decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea art. 67 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, prin care se instituie această opțiune.

Talonul de plată cu privire la sumele plătite se transmite începând cu luna următoare înregistrării cererii , în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card.

Documentul transmis în format electronic produce efecte juridice identice cu talonul de plată transmis lunar la domiciliul sau, după caz, la reşedinţa pensionarului și este acceptat ca document valid  în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice.

Instituțiile și autoritățile care îl solicită  nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea talonului de plată în format fizic.

De asemenea, talonul de plată transmis în format electronic conţine toate elementele de identificare unică de pe talonul de plată emis pe suport de hârtie.