ApărareȘtiri

FOTO. Patru nave NATO, inclusiv dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, au acostat în portul Odessa

Sursa: Standing NATO Mine Counter Measures Group Two/Forțele Navale Române

Patru nave ale grupării navale Standing NATO Mine Counter Measures Group Two (SNMCMG2), printre care și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, efectuează o escală de câteva în zile în portul Odessa din Ucraina, informează Forțele Navale Române.

Dragorul Locotenent Lupu Dinescu (Forțele Navale Române)

Navele, care au acostat, pe 10 martie, în portul Odessa, vor participa la acțiuni de creștere a nivelului de interoperabilitate dintre forțele aliate și Marina Ucraineană.

Escala din portul Odessa are ca scop refacerea capacității de luptă și, totodată, pregătirea următoarelor misiuni ce vor urma, în bazinul pontic, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Totodată, acțiunile marinarilor militari români au ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate dintre Forțele Navale Române și partenerii străini, precum și consolidarea faptului că reprezentăm un furnizor important de securitate în regiune.

Pe lângă vasul de război românesc, grupul SNMCMG2 include și nava-comandant TCG Sokullu Mehmet Paşa (Turcia) și vânătoarele de mine ESPS Tajo (Spania) și TCG Ayvalik (Turcia).