ApărareȘtiri

Partidul Socialiștilor nu renunță la orientarea prorusă nici după retragerea lui Dodon

Igor Dodon (TVR Moldova)

Partidului Socialiștilor va continua să promoveze parteneriatul strategic cu Federația Rusă și după ce actualul lider, Igor Dodon, se va retrage din fruntea formațiunii pentru a prelua șefia unei asociații antreprenoriale moldo-ruse.

Dodon a afirmat luni, 18 octombrie, că socialiștii vor pleda pentru o așa-zisă “politică externă echilibrată”, dar de fapt prorusă, în detrimentul relațiilor cu Uniunea Europeană.

“Noi vom pleda pentru o politică externă echilibrată bazată pe parteneriatul strategic cu Federația Rusă și relațiile pragmatice cu UE, așa cum sunt prevăzute în acordul de asociere”, a declarat Dodon, un politician cunoscut pentru fidelitatea față de Kremlin care va prelua conducerea “Uniunii moldo-ruse a antreprenorilor”, o asociație de afaceri al cărei scop declarat este acela de a dezvolta relațiile economice bilaterale între Republica Moldova și Federația Rusă.

Totodată, Igor Dodon a acuzat actuala guvernare proeuropeană de la Chișinău că a abandonat complet relațiile economice cu Federația Rusă.

Cunoscut pentru numeroasele afirmații românofobe, eurofobe și pro-ruse, Dodon a declarat în urma cu câteva luni că este convins că integrarea europeană va eșua, iar viitorul Republicii Moldova aparține parteneriatului strategic cu Federația Rusă.