IT&CȘtiri

Parteneriat strategic Thales-Google Cloud pentru dezvoltarea unei soluții de Cloud Hyperscale suveran pentru Franța

Sursa: EDA

Thales și Google Cloud au încheiat un acord strategic cu scopul dezvoltării unei soluții de Cloud Hyperscale suveran pentru Franța. Cu această nouă ofertă, companiile franceze și organizațiile din sectorul public vor beneficia de puterea, securitatea, flexibilitatea, agilitatea și suveranitatea tehnologiilor celor două companii, se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

Oferta pentru un Cloud suveran va fi dezvoltată în parteneriat și va respecta solicitările Franței pentru „Trusted Cloud”, permițând organizațiilor franceze să inoveze și să beneficieze pe deplin de tehnologia Cloud Hyperscalei, cu garanția că datele lor rămân confidențiale, sigure și complet suverane.

Această soluție va avea o infrastructură dedicată care va fi administrată și operaționalizată în cadrul unei noi companii al cărei acționar majoritar este Thales.

Respectând cele mai stricte prevederi legale și tehnice care se aplică pentru „Trusted Cloud”, soluția Thales și Google Cloud va permite organizațiilor din sectorul privat și public să beneficieze de servicii de Cloud Computing în conformitate cu strategia națională în domeniu.

Oferta comună se bazează pe cele mai avansate tehnologii și servicii de care dispun cei doi parteneri. Serviciile Google Cloud, care sunt constant îmbunătățite și completate cu noi inovații, vor aduce flexibilitate, agilitate și deschidere tehnologică, permițând companiilor să inoveze în mod transparent și autonom, fără blocarea furnizorului. Thales, lider în securitate cibernetică de mai bine de 40 de ani, oferă garanțiile necesare pentru respectarea condițiilor de suveranitate ale Franței. Va gestiona codurile de criptare, accesul și confidențialitatea identității, monitorizând în același timp amenințările cibernetice prin intermediul Centrului de Operațiuni pentru Securitate Cibernetică. Thales oferă, astfel, acel nivel de încredere și securitate de care au nevoie clienții pentru a-și putea muta în Cloud cele mai sensibile aplicații, păstrând totodată controlul.

Serviciile de Cloud Hyperscale, de care vor beneficia companiile franceze și instituțiile publice, sunt:
– operaționalizate de o companie dedicată, nou înființată în conformitate cu legislația franceză, deținută în majoritate de Thales;
– găzduite în Franța, în cadrul unei infrastructuri separate de Google Cloud, cu o rețea separată și servere controlate și operate de noua companie;
– susținute la nivel local de noua companie, asigurându-se că serviciul clienți este gestionat în Franța;
– securizate local prin gestionarea identității și criptarea datelor, administrarea și supravegherea fiind asigurate de noua companie;
– îmbunătățite constant prin actualizări de software care sunt evaluate și validate printr-o procedură de securitate gestionată de Thales;
– gestionate pe o infrastructură dezvoltată în mod sustenabil.

„Pentru a ne adapta nevoilor clienților noștri, Thales oferă o gamă largă de opțiuni în cadrul ecosistemului creat împreună cu partenerii. Grație acestei colaborări unice cu Google Cloud, vom putea ajuta la transformarea digitală a organizațiilor mici și mari și a industriilor care își doresc să păstreze controlul și suveranitatea asupra datelor lor și ale clienților lor. Împreună, vom respecta criteriile definite de guvern pentru „Trusted Cloud”, dar și obiectivele de mediu printr-o abordare sustenabilă a infrastructurii pe care o vom construi”, a declarat Marc Darmon, vicepreședinte executiv – Secure Communications and Information Systems la Thales.

„Thales și Google Cloud au o viziune comună de a oferi cele mai inovatoare și de încredere soluții companiilor și organizațiilor din sectorul public din Franța. Abordarea noastră unică de a răspunde preocupărilor cetățenilor și structurilor guvernamentale franceze, inclusiv dezvoltarea unei noi companii, oferă garanția că organizațiile pot beneficia de avantajele folosirii Cloud fără a compromite securitatea, confidențialitatea și suveranitatea cerute de guvernul francez”, a declarat Thomas Kurian, director general al Google Cloud.