ApărareȘtiri

Opt membri ai unei forțe de menținere a păcii au decedat în urma prăbușirii unui elicopter în peninsula Sinai din Egipt

H-60M Black Hawk (Lockheed)

Opt membri ai Forței Multinaționale de Observatori (FMO ) în peninsula Sinai din Egipt, inclusiv șase americani, un ceh și un francez, au decedat joi în urma prăbușirii unui elicopter, se arată într-un comunicat al misiunii de monitorizare, relatează postul  BFMTV.

Un american aflat la bordul elicopterului a supraviețuit accidentului și a fost transportat de urgență la un spital din Israel pentru îngrijiri medicale.

Accidentul a avut loc în timpul unei „misiuni de rutină lângă Sharm el-Sheikh, Egipt”.

Un oficial egiptean, citat de agenția The Associated Press, a declarat că elicopterul prăbușit, de tip UH-60 Black Hawk, se afla într-o misiune de recunoaștere, adăugând că accidentul pare să fi fost cauzat de o defecțiune tehnică.

La trei ani după semnarea tratatului lor de pace şi după ce ONU a anunțat că nu va furniza trupe de menținere a păcii pentru Sinai, Egiptul şi Israelul, cu sprijinul activ al Statelor Unite, au creat în această forța de observatori în 1982.

FMO, care acționează ca o forță internaţională independentă de menţinere a păcii, numără în prezent puţin peste 1.100 de militari de diferite naţionalităţi, inclusiv din Australia, Statele Unite, Canada și Franța.

Disputată între Israel şi Egipt înainte ca aceste două țări să cadă la pace în 1979, Peninsula Sinai este acum scena unor confruntări între forțele militare egiptene și diverse grupări insurgente, inclusiv o aripă locală a rețelei teroriste Stat Islamic.