EnergieȘtiri

OMV Petrom cumpără cea mai mare rețea de încărcare a vehiculelor electrice din România

Foto: pexels.com

OMV Petrom a anunțat miercuri că va cumpăra integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de  puncte de încărcare în România, cu perspective de creștere la aproximativ 650 până în 2026.

Compania a mai informat că va cumpăra  de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, care deține proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian și 50 MW fotovoltaic. Proiectele vor fi dezvoltate, construite și operate în parteneriat cu RNV Infrastructure.

OMV Petrom împreună cu Renovatio planifică să investească, până în 2027, circa 1,3 miliarde euro, inclusiv finanțare bancară, în surse regenerabile în România.

Finalizarea tranzacțiilor este prognozată să aibă loc în prima parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții.

”Ne bucură parteneriatul cu Renovatio. Cu aceste tranzacții progresăm semnificativ spre construirea unui portofoliu puternic și diversificat de proiecte regenerabile. Ambiția noastră este să ne menținem poziția de lider în domeniul energiei în sud-estul Europei, transformând în același timp afacerea pentru un viitor cu emisii reduse de carbon”, a declarat Christina Verchere, director general al OMV Petrom.

“Încă de la începuturile sale, Renovatio a țintit către un viitor mai curat și resurse utilizate eficient. Suntem încântați de intrarea în parteneriat cu OMV Petrom pentru a construi aproximativ 1 GW în proiecte care vor livra energie verde în Romania și pentru a continua dezvoltarea sustenabilă a serviciilor de mobilitate electrică. Suntem încrezători că împreună, prin combinarea punctelor forte și valorilor noastre, vom contribui la atingerea obiectivelor Pactului Verde European, precum și a unui mediu mai sănătos pentru industrie și comunitate”, a declarat Aurel Arion,  director general al Renovatio.