ApărareȘtiri

Ofițer RAF: Misiunea în România demonstrează hotărârea Marii Britanii față de protejarea cerului NATO alături de aliați

Sursa: Adrian Sultănoiu, Revista Forțelor Aeriene/Cer Senin

Avioanele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au revenit în România pentru a demonstra angajamentul deplin al Marii Britanii față de protejarea cerului Alianței Nord-Atlantice, alături de aliații săi, a declarat Lamping, comandantul detașamentului britanic dislocat la Mihail Kogălniceanu.

“Ne-am întors în România pentru a-i asigura pe aliații noștri că Regatul Unit este pe deplin angajat să conlucreze cu aliații noștri din NATO pentru a proteja cerul Alianței”, a declarat ofițerul Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF), potrivit unui comunicat al Comandamentului Aerian Aliat.

Patru aeronave britanice Eurofighter Typhoon din Escadronul IX (B) al Forțelor Aeriene Regale Britanice au aterizat, pe 22 aprilie, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul britanic, format din aproximativ 200 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

Este pentru a treia oară când aviația britanică execută misiuni de poliție aeriană în România, anterior avioanele britanice fiind prezente la Mihail Kogălniceanu, pentru câteva luni, în 2017 și 2018.