ApărareȘtiri

Oficial de la Kremlin: Transferul de trupe americane în Europa demonstrează că Rusia are motive de îngrijorare

Desfășurarea trupelor americane în România și alte țări din Europa demonstrează că Rusia are motive de îngrijorare, a declarat pentru Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pentru postul de știri CNN.

„Statele Unite continuă de facto să intensifice tensiunile în Europa”, a declarat Peskov, care a adăugat că dislocarea de trupe americane în Europa este „cea mai bună dovadă că noi, ca Rusia, avem motive obiective de îngrijorare”.

Pe de lată parte, președintele american Joe Biden a argumentat că decizia de a desfășura trupe în Europa de Est este în conformitate cu ceea ce i-a spus liderului de la Kremlin „de la bun început”.

„Biden mi-a spus că decizia sa de a muta trupele este „total în concordanță” cu ceea ce i-a spus lui [președintelui rus] Vladimir Putin încă de la început”, a afirmat jurnalista CNN Kaitlan Collins.

„Atât timp cât el acționează agresiv, vom sprijini aliații noștri NATO din Europa de Est, le vom arăta că suntem alături de ei și că articolul 5 [cu privire la apărarea comună] este o obligație sacră”, a mai afirmat Biden, citat de jurnalista CNN.

Pentagonul a anunțat miercuri că va transfera aproximativ 1.000 de militari americani din Germania în România, precum și 2.000 de militari din SUA în Germania și Polonia.